- hirdetés -

A közelmúltban tartotta éves beszámoló közgyűlését a Cinkusiak Baráti Köre.

A megjelent tagságot Verasztó József levezető elnök köszöntötte, majd Deák György, az egyesület elnöke vette át a szót.

Első napirendi pontként a szervezet vezetője beszámolt a Baráti Kör 2010. évi tevékenységéről, ismertette az egyesület pénzügyi helyzetét, a pályázatokon elért eredményeket, valamint az elmúlt esztendő fontosabb eseményeit. A sikeres programok közül Deák György kiemelte a hagyományos júniusi koszorúzási ünnepséget, a Bokréta Népdalkör részvételével megtartott Regionális Népdalköri Találkozót, valamint a Mikulás napi „zsákbanóta”-estet, mely évről évre nagy népszerűségnek örvend.

A Baráti Kör keretein belül működő Bokréta Népdalkör is tájékoztatást adott eredményeiről. Az énekesek vezetője, Szemenyei Józsefné elmondta: 2010-ben 27 alkalommal lépett színpadra a kórus, számos rangos díjjal is elismerték tevékenységüket.

A folytatásban Hegedűs Imre, a felügyelő bizottság elnöke számolt be az egyesület gazdálkodásáról. Elmondta, hogy a 2010-es esztendő pozitív eredménnyel zárult, a pénzügyi működés szabályosan, az előírásoknak megfelelően zajlott.

A tagság a beszámolókat követően egyhangúlag elfogadta a beszámolókat.

Deák György elnök ismerteti a tagsággal a 2011-es programokat (Fotó: Zsedényi Péter)

Következő napirendi pontként a 2011-es pénzügyi és programtervezetet ismertette Deák György elnök. Kiemelte, hogy mivel a Cinkusiak Baráti Köre idén lesz 10 éves, a Bokréta Népdalkör pedig 15. születésnapját ünnepli, az évfordulós rendezvényekhez szükséges plusz forrásokat pályázati forrásokból kívánják előteremteni. Az éves programok közül kiemelkedik a hagyományos koszorúzási ünnepség – ahol sor kerül az egyesület új zászlójának felszentelésére -, valamint a jubileumhoz kapcsolódó kiállítás megnyitása és az ünnepi műsor, melyet június 25-én rendeznek meg. Természetesen 2011-ben sem maradhat el a Regionális Népdalköri Találkozó és a nagy sikerű „zsákbanóta”-est.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.