- hirdetés -

Kevesen voltak kíváncsiak az Új Széchényi Terv aktualitásaira Orosházán.

Az Új Széchenyi Terv induló csomagjában 93 pályázat szerepel, 1100 milliárd forint értékben. Március elsejétől újabb gazdaságfejlesztési pályázatokat lehet beadni mintegy 200 milliárd forintos keretre, májusban várhatóan további 60 milliárd forint keretet hirdetnek meg kutatás-fejlesztésre, 30 milliárd forintot vállalkozásfejlesztésre, és 46 milliárd forintot az üzleti környezet javítására. A Széchenyi terv aktuális pályázatait a közelmúltban a polgármesteri hivatalban tartott tájékoztatón ismerhették meg az orosházi vállalkozók – mintegy 10-en.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (Darfü) munkatársa, Tapasztó Dénes tervezési projektmenedzser elmondta, a vállalkozói együttműködést támogató pályázatuk (DAOP) lényege, hogy segítse a már meglévő gazdasági társaságok együttműködését: a cégek közösen juthatnak hozzá tanácsadáshoz, eszközökhöz.

Orosházán a nyilvántartott vállalkozások száma mintegy 3200. Ebből (hozzávetőleges számok) őstermelő 1000, vidéki 200, nagycég 50, kis- és középvállalkozás 1950.

A turisztika területén alapvető probléma, hogy a települések kevésbé tudják hosszabb időre megtartani a vendégeket.
– Az elmúlt időben több attrakciófejlesztés elkészült. Kérdés azonban, hogy ez elég-e arra, hogy egy idelátogató vendég jól érezze magát – fejtette ki Tapasztó Dénes. – A pályázat célja, hozzásegíteni a térséget ahhoz, hogy az idejövő vendégek elégedett legyenek. Ehhez megfelelő minőségi és mennyiségi szolgáltatásra van szükség.

A tájékoztatón részt vett Csizmadia Ibolya alpolgármester, aki kiemelte, Orosháza szeretné kihasználni a Széchenyi Terv adta lehetőségeket, ha előnyös pályázati lehetőséget találnak, élni fognak vele. Benkő Ferenc, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója is ezt mondta:
– A fürdő rendelkezik egy olyan fejlesztési stratégiai tervvel, amihez kapcsolódóan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Ha forrást tudunk biztosítani, akkor az önkormányzattal karöltve szeretnénk lépni.

Az aktuális pályázatokról tájékozódhatsz többek közt a Darfü honlapján, vagy közvetlenül a Széchenyi terv honlapján.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.