- hirdetés -

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi csoportja március 10-én megyei farsangi rendezvényt tartott a művelődési házban.

A megyei farsangi rendezvénynek már harmadik alkalommal ad otthont Orosháza. Mintegy 110-en vettek részt a jó hangulatú délelőttön, a megye számos településéről, sőt Csongrád megyéből is érkeztek látássérült emberek. Tóth György kistérségi csoportvezető elmondta, a rendezvény célja a sorstársak összetartása, valamint hogy megmutassák, ugyanolyan emberek ők is, mint mások, szórakoznak, kikapcsolódnak.

Vidám farsangi hangulat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Farsangi rendezvényről lévén szó természetesen a vidámság jellemezte az egész műsort. Humoros jelenetek, valamint táncos-zenés összeállítás szerepelt a programpalettán. A gyerekek fellépését követően a helyi, majd a békés megyei tagokból álló kultúrcsoport humorbombákkal fűszerezett műsora következett.

Mint megtudtuk, nem ez az egyetlen rendezvény, ahol a békés megyei látássérült emberek találkozhatnak, évente 8-10 közös programot szerveznek.

A helyi csoport (összesen 10 települést foglal magába) tagjainak száma mintegy 125 fő, minden hónap harmadik keddjén tartják klubnapjukat a Pacsirta utcán.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.