- hirdetés -

Szelektív hulladékgyűjtő versenyt rendeztek a József Attila iskolában. Az alábbi beszámoló érkezett az intézményből.

„A Városgazdálkodási Zrt. idén március elején 12 darab szelektív hulladékgyűjtő edényt helyezett ki iskolánkban, így lehetőség nyílt arra, hogy a diákok a papír, műanyag, üveg és fém hulladékot szelektíven gyűjthessék. Ebből az alkalomból és látván, hogy a gyermekek milyen lelkesen használják az iskola földszintjén elhelyezett PET palacktömörítőt, intézményünkben megrendeztük a „Gyűjts és Préseld!” szelektív hulladékgyűjtési versenyt, az alsósok és felsősök számára egyaránt.

Lelkesen szelektáltak a diákok (Fotó: József Attila iskola)

A megmérettetés célja a hulladékgyűjtés népszerűsítése (ez alkalommal a műanyag PET palackok vonatkozásában), az új szelektív gyűjtők és a PET palacktömörítő használatának bemutatása volt. A témához kapcsolódóan vendégünk volt Lazányiné Rákos Magdolna, aki a környezetismereti szakkörön beszélt a szelektív hulladékgyűjtés lényegéről és a hulladékfeldolgozás menetéről. Tanulóinkat a környezettudatosságra ösztönözzük, aminek sikerességét a versenyen aktívan résztvevő osztályközösségek nagyarányú részvétele is jól példázza. A megmérettetésnek bizonyosan lesz folytatása.”

A verseny végeredménye: első helyen a 2/c végzett, a második hellyel a 2/b büszkélkedhet, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 7/a osztály állhatott.

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.