- hirdetés -

Selyemképek, kisplasztikák, olajfestmények – újabb tárlat az Amadeusban.

Szerda délután nyílt kiállítás az Amadeus Kávéházban. A kávézó falain selyemképek és olajfestmények sorjáznak, az asztalok közötti részeken hófehér kisplasztikák láthatók. Horváth Károly festőművész megnyitó szavai után hivatalosan is megcsodálhatjuk az alkotásokat egészen április 7-ig.

 

Kovács Balázs (j) egyik alkotását mutatja (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

F. Varga Mária szebbnél-szebb selyemképpel érkezett a tárlatra, az alkalomra egy sorozat tavaszi virágot örökített meg selymen, ezzel is sürgetve a tavaszt. Elmondta, öröm az alkotás és reméli, a közönség is örömmel szemléli a színes selyemképeket.

Lukács Mária 17 képet mutat be a kiállításon. Realista alkotásait főként saját fotói alapján készíti, alföldi tájat, fákat, naplementéket örökít meg festményein. 8 éves kora óta rajzol, grafikákban szívesen foglalkozik az arcok megjelenítésével, a festészet terén azonban – amivel 10 éve foglalkozik – elsősorban a tájakat ábrázolja.

Kovács Balázs 26 darab kisplasztikával „járult hozzá” a tárlathoz. A honfoglaláskortól napjainkig témát talál a szobrász, aki gyerekkorában agyagozott, majd nyugdíjasként nyílt újra lehetősége az alkotásra. Ekkor már gipsszel foglalkozott. A kisplasztikákat apródonként rakja össze, formázza és alakítja. Szobrait különleges réteggel vonja be, amik így ellenállnak a víznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.