- hirdetés -

Szakmai nappal indult az Utazás 2011 kiállítás Budapesten március 3-án, ahol idén is bemutatkozott Orosháza-Gyopárosfürdő.

A tavalyinál kétszer többen, mintegy tízezren voltak az idei Utazás kiállításon az első nap a budapesti Hungexpo területén, ahol szinte minden hazai település képviseltette magát kisebb-nagyobb kiállítóhelyekkel. A magyarok mellett természetesen a külföldiek is megjelentek, az idei kiállítás külföldi díszvendége India. A kiemelt téma az egészségturizmus, mely gyógyfürdője révén érinti városunkat is.

Ebben az évben Békés megye települései egy 120 négyzetméteres közös standon állítottak ki. A délutáni sajtótájékoztatón a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Zoltán úgy fogalmazott: országos szinten a legtöbb fesztivál Békés megyében van, ezen belül pedig a gasztronómiai fesztiválok kiemelt jelentőséggel bírnak.

A gyulai kisbíró Orosházát is éltette - összefogott Békés megye (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere kiemelte, fontos az összefogás megyei szinten, hiszen 30-50 kilométeren belül rengeteg attrakció található, így a turisták átjárnak a közeli településekre.
– Ez a közös gondolkodás és megjelenés nem gyengíti, hanem éppen hogy erősíti a megyei településeket. Öröm számomra, hogy mindenki felismerte a közös gondolkodás és megjelenés jelentőségét. A város szempontjából a legfontosabb profit maga a jelenlét, hiszen ezen a kiállításon szinte kötelező megjelenni, ellenkező esetben gyakorlatilag lekerülünk a turisztikai térképről – mondta Zalai, aki a sajtó képviselőinek és az érdeklődőknek bemutatta a Libamájfesztivált, a „Puszta ízei – Orosháza Fesztivált”, az Európai kenyérünnepet és Gyopárosfürdőt.

Az Orosházára érkező turisták kiemelt célpontja Gyopárosfürdő. A fürdő igazgatóját, Benkő Ferencet arról kérdeztük, milyenek a tapasztalatok egy-egy ilyen kiállítás után.
– A szakmai kiállítások után megnő az érdeklődés a fürdő és a környező szállások iránt. Ilyen példa a tavaly év végi Nyugdíjas Expo, ahol szintén részt vettünk és utána ugrásszerűen megnőtt az ország különböző pontjairól érkező nyugdíjas csoportok létszáma. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy minél több hasonló szakmai összejövetelen részt vegyünk nem csak itthon, hanem külföldön is. Legutóbb éppen Belgrádban állítottunk ki, de az idén több hazai és romániai kiállításon is megjelenünk.

Az Utazás 2011 kiállítás március 6-a, vasárnap estig várja a látogatókat a Hungexpo területén.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.