- hirdetés -

Igaz, hivatalosan csak február 28-án kellene világra jönnie, már most mosolyog ránk Diána, aki Békés megye első babája 2011-ben. Barátságos és nagyon szépen fejlődik.

Diána 2011. január elsején született hajnali 4 óra 8 perckor 2150 grammal és 43 centiméterrel Madarász Éva és Berke Dániel első gyermekeként az orosházi kórházban. A kislány jóval korábban érkezett, mint várták, 31 hétre született. Okozott is egy kis riadalmat a családban, féltették a babát és a mamát, de szerencsére minden jól alakult. Egészséges, életerős Diána, és csak akkor sír, ha éhes.

Diánát óvják szülei (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Csütörtök délelőtt látogattuk meg őket, és beszélgettünk az anyukával az elmúlt időszakról. Madarász Éva elmondta, hogy február 28-ára volt kiírva, azaz Diánának még mindig a pocakban kellene lennie. Születése után néhány órával már át is szállították Szegedre, többhetes kórházi kezelésen van túl. Február elején hozhatták haza a család nagy örömére. Azóta rengeteg boldog percet okozott már, főleg, hogy nagyon várták érkezését. Régóta tervezett babát a fiatal pár, ráadásul a nagyszülőknél is ő az első unoka. Féltik, óvják, de szerencsére aggodalomra semmi ok. Az anyukától megtudtuk, szépen erősödik a baba, maradandó sérülése úgy tűnik, nincs. Az orvosok szerint is gyorsan fejlődik, 50 centi és 3 és fél kiló. Eleinte sokat aludt, de most már érdeklődik az őt körülvevő világ iránt, az idegenek sem zavarják. Hozzászokott az ismeretlen emberekhez a többhetes kórházi ápolás alatt.

Anyukája szerint nagyon vágyott már haza Diána, és ők is nagyon várták. Szobája édesapja kézügyességét dicséri. Ma már együtt élvezik a boldog, meghitt perceket, mi pedig sok örömet kívánunk hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.