- hirdetés -

A helyi szocialisták a szomszéd Kardoskút példáját hozzák fel, ahol támogatják az oltást.

Az Orosházi MSZP frakció nevében Füvesi Sándor önkormányzati képviselő juttatta el sajtóközleményét szerkesztőségünkbe szerda délután. Ebben kiemeli, hogy a tavaly őszi önkormányzati választáson a párt programjának egyik fontos eleme volt a HPV (humán papillomavírus – méhnyakrák) elleni védőoltás beadásának támogatása.

„Örömmel látjuk, hogy a napokban a szomszédos Kardoskút is csatlakozott azokhoz a településekhez, ahol ezt már megteszik” – írja a képviselő, aki kiemeli, hogy a HPV rákkeltő típusai méhnyakrákot okozhatnak, tavaly több mint négyszáz nő halt meg ebben a betegségben hazánkban.

„Különösen fontos a fiatalok körében az első szexuális kapcsolat előtti védőoltás beadása a lehető legnagyobb védettség elérése érdekében. Az oltóanyag – a szakemberek szerint – ugyanis megakadályozza a HPV leggyakoribb rákkeltő típusai által kiváltott, esetlegesen méhnyakrákot okozó fertőzés kialakulását” – olvasható a közleményben.

Füvesi úgy fogalmaz, hogy a helyi MSZP napirenden kívánja tartani a helyi programjában megjelölt témákat. Ezért javasolták korábban a 65 év feletti rászoruló nyugdíjasok szemétdíjának eltörlését, melyet Dancsó József és a fideszes képviselők név szerint leszavaztak és most ezért szorgalmazzák a fiatalok körében a méhnyakrák elleni védőoltás beadásának önkormányzati támogatását is.

„Ha már a kilencszáz lelkes Kardoskúton meg tudták oldani, úgy gondoljuk, Orosházán sem lehet ez kérdés. Mi nem a kifogást, hanem a megoldást keresnénk Dancsó József helyében. Már persze, ha a szimpla romboláson túl, ebben az önkormányzati ciklusban előre is szeretne lépni valamilyen területen…” – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.