- hirdetés -

A Vörösmarty iskola pedagógusának, Bartók Anikónak nyílt kiállítás múlt héten az intézmény földszinti galériájában. Az eseményről az alábbi beszámoló érkezett.

Bartók Anikó gyermekkora óta szeret rajzolni, azonban csak az utóbbi tíz évben kezdett komolyabban foglalkozni a különböző technikákkal.

Bartók Anikó (Fotó: iskola)

Kezdetben akvarelleket festett, majd érdeklődése a grafika felé fordult, képeit tussal készíti. Leginkább tájképeket szeret rajzolni.

Mint autodidakta, nem tartozik semmilyen művészeti csoporthoz, a lehetőségekhez képest igyekszik minél többet tanulni, új technikákat kipróbálni.
– Nincs összetett életfilozófiám, csupán szeretem látni a szépet, azt megragadni és továbbadva egy pici örömöt szerezni környezetemnek és önmagamnak- vallja a pedagógusnő.

Bartók Anikó képeit már megmutatta a nagyközönség számára is, hisz az Orosházi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület és a művelődési központ által rendezett amatőr alkotók kiállításán kétszer szerepelt műveivel. Azonban első önálló tárlatának a Vörösmarty tagintézmény földszinti galériája adott otthont.

A tárlat március 4-ig tekinthető meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.