- hirdetés -

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör aerobikosai szokatlan időpontban – február 6-án – utaztak Budaörsre versenyezni. Mint Zsigáné Mezei Beáta szakosztályvezetőtől megtudtuk, egy furcsa helyzet állt elő a 2010-es bajnokság végén.

A budaörsi verseny az utolsó az országos bajnokik sorában, ugyanakkor az egész éves országos bajnokság összesítője is. Rendszerint decemberben rendezik. Tavaly a nagy havazás miatt több esélyes csapat sem tudott eljutni a megmérettetésre, ezért elhalasztották.

Múlt héten vasárnap, tíz város sportolóinak részvételével került sor végül erre az összecsapásra, ahol az orosházi lányok nagyon szép eredményeket értek el. A 14-20 éves korosztályban szereplő „Kisbajnokok” formáció mostanra érett be. Remek gyakorlatokat mutattak be és összesített Magyar Bajnoki címet szereztek. A mindössze második versenyükön parkettre lépő picik harmadik helyezést értek el. A „Pillangók” csoport összesített második és egy rész harmadik helyet szereztek, míg az „Amazonok” két második hellyel zárták a szokatlan időpontú versenyt.

Az eredmények után az edző beszámolt arról is, hogy az idei évtől megváltozik az OB lebonyolítási rendje.
– Mivel nem lehet egész évben csúcsformában versenyezni, nagy volt a teljesítmények ingadozása. Az idei évtől az eddigi hat helyett csak négy nagy versenyt rendeznek és mint az iskolában, szeptembertől májusig tart a szezon. Az átmeneti időszakban tartandó áprilisi és májusi verseny csak két részeredmény lesz. Az országos bajnokság első igazi fordulóját Orosházán rendezzük október nyolcadikán, melyre mindegyik csapatunk teljesen új koreográfiával készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.