- hirdetés -

A Harruckern iskola kollégiumának harmadik szintjén tanpanzió épül. A beruházás mintegy 10,5 millió forintba kerül.Az orosházi Kossuth Lajos Közoktatási Intézmény 2009. július elsejétől Békés megye fennhatósága alá került, a Harruckern János Közoktatási Intézmény része lett. Azóta számos fejlesztés történt az iskolában, így például szinte teljesen megújult a kollégium. Tavaly március elején az épületbe költözött a tanügyi iroda és az igazgatói titkárság. A nyári szünetben pedig a megnövekedett létszám miatt felújították a kollégium második emeletét is.

Gyakorolhatnak a tanulók (Fotó: Rajki Judit)

Szeptember óta ismét lázas munka folyik az épületben, hisz a harmadik szinten tanpanziót alakítanak ki.

– A tanpanzió munkálatait tanulóink (szobafestők, kőművesek, villanyszerelők, burkolók) szakmai oktatóik vezetésével végzik, így ez számukra is egy nagyszerű gyakorlati lehetőség – tájékoztatta lapunka Kristofóri Zoltán műszaki koordinátor. A tanpanzióban 15 szobát alakítanak ki, közülük 5 apartman jellegű lesz, saját fürdőszobával, wc-vel.

A beruházás költsége mintegy 10,5 millió forint. A városban a magánszálláshelyek mellett nincs egyéb szálláslehetőség, ezért a tanpanzióra, amit a falusi vendéglátó tanulók üzemeltetnek majd, nagy igény lenne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.