- hirdetés -

Bár az új dojo hivatalos átadása még várat magára, az Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör karatékái már az új helyen készülnek az idei versenyszezonra. A tervekről, feladatokról az egyesület vezetője, sihan Zsiga Zsolt számolt be.

Január 10-én kezdték meg az új teremben a munkát, jelenleg az alapozó időszakban vannak és készülnek az idei versenyekre.

– Február 26-án kezdődik a szezon egy budapesti profi karate gálával, melyen már tavaly is sikeresen vettünk részt. Ezt tekinthetjük egy felhozó versenynek is, mely után március 13-án következnek a Diákolimpia küzdelmei Szentesen. Rá egy hétre, március 19-én kerül sor az év, számunkra egyik legfontosabb versenyére, ez pedig a hollandiai Nyílt Kyokushin Európa Bajnokság. Ami az esélyeket illeti, a Diákolimpiáról mindenképp érmeket, győzelmeket várok a gyerekektől, elsősorban a gyermek és serdülő korú versenyzőktől. Ifi korosztályban már sokkal sűrűbb a mezőny, de érmeket ott is szeretnénk. Az EB-re nagyon erős férfi csapattal megyünk. Itt is bízom benne, hogy sikerül Eb aranyat szereznünk. Paksi Lóránd nehézsúlyban mindenképp esélyes és persze titkon bízom benne, hogy a junioroktól ebben az évben a felnőtt mezőnybe lépő Ifj. Zsiga Zsolt is leteszi a felnőttek közt a névjegyét a 70 kilósok közt és valami szép sikerrel örvendeztet meg minket – mondta a klub vezetője.

A klubnak a nyílt EB-n kívül két fontos versenye lesz az idén. Április 16-17 -én Szentesen rendezik az Utánpótlás Európa Bajnokságot.
– Ez nagyon jelentős számunkra, hisz eddig gyermek és serdülő korcsoportban nem rendeztek EB-t. Ezen a megmérettetésen terveim szerint mintegy 40 versenyzővel vesz részt az egyesület. Innen is szeretnénk érmekkel hazatérni. Az év másik, kiemelten nagy versenye a WTKA világbajnokság lesz, de ez még távolabb van, ez lesz az őszi nagy próbatétel – vázolta fel reményeit az edző.

A hollandiai EB-n és az U-20-as szentesi EB-n is nagy reményeket fűznek Ifj. Zsiga Zsolt szerepléséhez. A nem is oly régóta 2. danos ifjú mestert is  megkérdeztük az esélyekről.
– A márciusi holland EB-n tavaly is indultam, de még juniorként. Most már „hivatalosan” is a felnőtt mezőnybe tartozom. Keveset küzdöttem még felnőttek közt. Serdülőként, juniorként már nagyon sok győzelmet arattam, de a felnőtt mezőny egészen más, sokkal erősebb. Tavaly – talán némi meglepetésre – a második helyet sikerült megszerezni. Azt hiszem ezzel kiegyeznék idén is, de ismétlem, nagyon nehéz lesz. Az U-20-as EB-n viszont mindenképp nyerni szeretnék. Nagyon kemény felkészülést kezdtünk és még addig rengeteget edzek, szóval minden adott lesz egy jó eredményhez. Remélem, hogy nem hátráltat majd sérülés és akkor mindent megteszek, hogy felnőjek a feladatokhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.