- hirdetés -

Újra téma a művelődési házban lévő étterem berendezésének megvásárlása.

Kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót Füvesi Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő, aki a 2010. december 15-i ülésre utalt vissza, amikor a művelődési központban üzemelő étterem eszközeinek és beépített konyhai felszereléseinek megvásárlásáról döntött a testület. Az előterjesztés arról szólt, hogy a Mellis Gasztro Kft addigi szerződését közös megegyezéssel felbontották és 3 millió forint + áfa összegért az étteremben lévő eszközöket a város megvette. Ez ellen az MSZP határozottan tiltakozott és azzal érveltek, hogy a vállalkozó a művelődési központnak és a Fürdő Zrt-nek is tartozott pénzzel, ám utóbbi pontos összegét nem tudták meg.
– Ígéret hangzott el, hogy a vállalkozó a tartozásokat 2011. január 31-ig kifizeti. Azonban nem tudjuk, hogy ezt megtette-e? – kérdezte a képviselő.

Füvesi felháborítónak tartotta, hogy olyan cégnek, olyan tulajdonosnak fizet a város, aki maga is tartozik az önkormányzat cégeinek.
– Azért lett ez újra téma, mert az APEH által frissen közölt legnagyobb adósok listáján is szerepel egy Mellis Csaba Attila nevű magánszemély, akinek 10 millió forintot meghaladó 180 napon túli tartozása van. Mivel a név mellett orosházi cím is van, feltételezem, hogy ugyanarról a személyről van szó. Amennyiben ez így van, akkor a városvezetés nem gondolja-e hogy rossz döntést hozott tavaly decemberben? – tette fel a kérdést a szocialista képviselő.

Füvesi úgy vélte, semmi másról nincs szó, mint hogy a helyi Fidesz klientúrát épít közpénzből. Hivatkozott egy korábban az OrosCafén megjelent fotóra is, melyen az érintett vállalkozó dr. Dancsó József közvetlen közelében áll egy kampány rendezvényen. Hozzátette: személyesen nem ismeri a szóban forgó vállalkozót, így csak feltételezi, hogy róla van szó. Szerinte addig nem illendő közpénzt kifizetni, amíg az érintett tartozik a városnak. Úgy fogalmazott: jogilag rendben van az ügylet, erkölcsileg azonban aggályos.

A tartozás rendezve

Telefonon értük el a megszólított Mellis Csabát, aki kifejtette, hogy ő nem tulajdonosa, hanem ügyvezetője a Mellis Gasztro Kft-nek, és a városnak ez a cég soha nem tartozott.
– A művelődési ház és a fürdő felé valóban volt tartozása a vállalkozásnak, ám ezeket a megjelölt határidőkre kifizettük. Nem tudom, hogy Füvesi úr szerint milyen gonosztett az, hogy magánemberként a város polgármesterével szerepelek egy közös fotón egy nyilvános rendezvényen – mondta.

Mellis Csaba hozzátette, hogy a magánszemélyként fennálló APEH adósságának semmi köze a szóban forgó kft-hez, az MSZP ezzel a húzással csupán őt szeretné lejáratni nagy nyilvánosság előtt.

Elértük dr. Dancsó József polgármestert is, aki elmondta: szerették volna, hogy a művelődési központban folyamatos legyen az éttermi szolgáltatás, ezért vásárolta meg a vállalkozótól ezeket a konyhai berendezéseket az önkormányzat. Így lehetett biztosítani, hogy rövid idő alatt újrainduljon az éttermi szolgáltatás, ami meg is valósult. Hozzátette, hogy a cég határidőre rendezte tartozását a művelődési központ és a Fürdő Zrt felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.