- hirdetés -

Idén rendhagyó módon az osztálytáncok mellett búcsúdallal is készültek a végzős diákok a szalagavatóra.

Izgatott diákokkal, büszke szülőkkel, lelkes barátokkal telt meg január 28-án este a városi sportcsarnok. Nem véletlenül, hisz a Harruckern János Közoktatási Intézmény Orosházi Telephelye rendezte szalagavató ünnepségét.

Mikulán Róbert igazgató köszöntője után személyesen tűzte fel a végzős tanulók osztályfőnökeinek a szalagot. Majd a 11. évfolyamosok, és a 12-esek búcsúzó gondolatai következtek, egy-egy verssel színesítve.

A megható pillanatok sora a szalagtűzéssel folytatódott. Idén kilenc – 2 szakközepes, 1 érettségiző, 6 szakiskolai – végzős osztály 189 tanulója kapott szalagot a harmadikosoktól.

A végzős diákok megkapták az iskola szalagját (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A rendezvény hagyományos nyitótánccal folytatódott, az ünnepelt tanulók egy csoportja angol keringőt adott elő. Majd az osztálytáncok következtek, melyeknél a fény és hangtechnika mellett különböző zenei stílusok és táncok egyaránt szerepeltek. A diákok hatalmas lelkesedéssel adták elő műsorukat, amiből a humor sem hiányott. A produkciók némelyikében az osztályfőnök is együtt táncoltak tanítványaikkal. A bemutatók sora bécsi keringővel zárult.

Itt azonban nem ért még véget az ünnepség. Rendhagyó módon az est búcsúdallal végződött, melyet a végzősökből összeállt alkalmi kórus adott elő, könnyes szemmel. A szalagavató a hagyományokhoz hűen állófogadással zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.