- hirdetés -

Kommunikációs módszereket és stratégiákat ismerhetnek meg a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai és a szociális szférában dolgozó szakemberek.

A tréning négy hétig tart, a képzéseket heti egy alkalommal tartják. A résztvevők kommunikációs módszerekkel és stratégiákkal ismerkednek, az első foglalkozást  kedden tartották a polgármesteri hivatalban. Dávid Zoltántól, a Kábítószerügyi Egyeztető fórum (KEF) elnöktől megtudtuk, igényként merült fel a tagok részéről az akkreditált továbbképzések szervezése. Ezek nemcsak hasznos információkat, de kreditpontot is jelentenek. A képzésre a helyi KEF tagok mellett más városokból is érkeztek a szociális szférában dolgozó szakemberek.

A résztvevők a program befejeztével tudatosabban alkalmazzák a megismert kommunikációs módszereket és stratégiákat. Ennek következtében hatékonyabbá válik kommunikációjuk és általa növekszik munkavégzésük eredményessége is. A résztvevők megismerkednek olyan kommunikációs eszközökkel, melyek közül ki tudják választani a személyiségükhöz és a szituációkhoz leginkább illeszkedő stílusokat és módszereket. Ki tudják javítani azokat a rögzült, ám a hatékony kommunikációt nem szolgáló, inkább akadályozó elemeket, szokásokat, amik gátját képezik az effektív kommunikációnak. Mindemellett konfliktuskezelési technikákkal is megismerkednek. A képzést – melynek előadója dr. Jambrik Kiss Edit -, a Falugondnokok Duna-Tisza Köri Egyesülete szervezte. A program a Nemzeti Erőforrás Minisztérium KAB-KEF-10 kódszámú pályázati forrásából valósult meg.

A KEF szervezésében jelenleg van kortárssegítő képzés, valamint a középiskolások körében az egészségmagatartással és szerhasználattal összefüggő kutatás.  A programok anyagi forrását nyertes pályázatok biztosítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.