- hirdetés -

Több hónapos kihagyás után egy nemzetközileg elismert edző vezetésével ismét judozhatnak az orosházi gyerekek. (x)

– Itt nálunk, a Thék Endre utcai teremben kezdődött az orosházi judo modern kori története 3 évvel ezelőtt, mi honosítottuk meg ezt a sportágat a városban. Rengeteg gyerek ismerkedett meg a judo alapjaival és sok tehetség bontogatta szárnyait az edzőteremben – mondta Rácz János, a klub vezetője.

Az elmúlt pár hónapban nem volt Judo edzés a klubban, de mindenképp szerették volna a verseny judo-t úgymond palettán tartani.

Az új edző, Mitykó András bemutató dobása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezért felvettem a kapcsolatot a magyar cselgáncs sport egyik meghatározó alakjával, Gyáni Jánossal, és az együttműködés eredményeképp január 31-től újra indulhat a judo a Küzdősport Centrumban. Az edzőnk Mitykó András, többszörös vb és EB érmes mester lesz, aki a Kano Judo szervezetnek a mai napig aktív versenyzője, nem mellesleg Gyáni tanítvány – hangsúlyozta a klubelnök.

A mester a kezdeti időszakban heti két alkalommal fog edzést tartani, hétfőn és csütörtökön, de amint a megfelelő létszámot elérték, az edzésszám heti háromra emelkedik.

Ovisok is elkezdhetik

– Az óvodás korúaktól a felnőttekig mindenki jelentkezhet, aki kedvet érez ehhez a testet, lelket egyaránt nemesítő, szép sporthoz. A mostani nehéz gazdasági helyzetben jó hír még, hogy aki hozzánk jön cselgáncsozni, annak nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia. Igyekeztünk „családbarát” tagdíjat meghatározni. Mindössze háromezer forint a havi tagdíj és ez magában foglalja az övvizsgák árát is. A vizsgázóink a Magyar Judo Szövetség elnöke, Tóth László előtt adhatnak majd számot tudásukról – avatott be a részletekbe a Rácz János.

A klub vezetője hozzátette, a gyerekek versenyeztetését is biztosítják. A Békés megyei Kano Judo égisze alatt hat klub működik, így az orosházi judosok a megyei versenyzőikkel mérhetik össze erejüket.

A Küzdősport Centrumban egyébként továbbra is folytatódik a spinning, a karate, a ju-jitsu képzés és rendelkezésre áll a konditerem.

Orosházi Küzdősport Centrum
Orosháza, Thék Endre utca 2.
Telefon: 06/20 620-1964
E-mail: betti.szoke@citromail.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.