- hirdetés -

Olimpikon birkózónknak az idei vébé lesz a legfontosabb, ahonnan kijuthat a londoni olimpiára.

A városházán egyeztetett a napokban dr. Dancsó József polgármesterrel Kiss Gergely olimpikon birkózónk, Gulyás István szövetségi kapitány és Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke. A megbeszélésen arról tárgyaltak, hogy a város miként tudja a későbbiekben segíteni Gergely zavartalan felkészülését.

Mindent az olimpiáért

A város ismert sportolójára fontos megmérettetések várnak 2011-ben: március végén Európa bajnokságon lép szőnyegre Dortmundban, szeptemberben pedig világbajnokság lesz Isztambulban, ahonnan az első 5 helyezett kvalifikálja magát a 2012-es londoni olimpiára.
– Az idei vébé lesz igazán fontos az olimpia miatt, melyre szinte éjjel-nappal készülök. Edzőtáborban töltöm majd az év nagy részét, összesen 2-3 hét pihenőm lesz csupán. Egyre jobb formában vagyok, rengeteg futás, erősítés és birkózás van a hátam mögött. Most minden erőmmel a vébére koncentrálok, hogy onnan kijussak az olimpiára – mondta Kiss Gergely.

Birkózók a városvezetőnél: Gulyás István, Kiss Gergely és Szél Attila (Fotó: Melega Krisztián)

Komoly felkészülés vár Kiss Gergelyre a szövetségi kapitány szerint is, aki kiemelte: a mai erős mezőny megköveteli a kemény edzéseket.
– Az egész válogatottnak szoros a programja. Hosszú évek óta klubrendszerben készülünk a világversenyekre, a versenyzők már szinte hazajönnek a válogatottba. 38 hetet leszünk edzőtáborban és versenyeken itthon és külföldön egyaránt, hiszen nincs más út ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Gergő már letette névjegyét Pekingben a 8. hellyel, és remélem hogy Londonban is minimum ilyen eredményt hoz majd – fogalmazta meg szakmai véleményét Gulyás István.

Az Orosházi Birkózó Klub elnöke, Szél Attila bízik abban, hogy sérülésmentes lesz a felkészülés.
– Ez az esztendő az olimpiai kvalifikáció éve. Ehhez megpróbáljuk azt az anyagi hátteret biztosítani, hogy Gergő csak a felkészülésre tudjon koncentrálni és kijusson az olimpiára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.