- hirdetés -

Meghaladta a 18 ezret az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma hazánkban a múlt héten.

Ez másfélszer több mint az azt megelőző héten volt. A betegek csaknem fele fiatal felnőtt, mintegy 29 százaléka középkorú. Kisebb mértékű a megbetegedés a gyermekek és a 60 év felettiek esetében. Régiónkban is működik az úgynevezett figyelőszolgálat: 187 kijelölt orvos ad folyamatosan jelentést a megbetegedésekről.

Dr. Nagy Márta orosházi háziorvos tapasztalatai szerint érezhetően megnőtt a felső légúti megbetegedések száma, elsősorban a fiatal felnőttek körében. Dr. Nagy Mártától megtudtuk, jellemzően először otthoni módszerekkel kúrálják magukat a betegek, utána fordulnak csak orvoshoz, de a legtöbbször időben. A Szőlő városrészen praktizáló háziorvos azt is hangsúlyozta, még nem késő a védőoltás beadatása.

Dr. Kalmár Mihály, az orosházi kórház igazgatója lapunknak elmondta, egyelőre nem tapasztalják az influenzás betegek rohamos megjelenését a kórházi ellátásban. Amennyiben változik a helyzet, vagy az ÁNTSZ értesíti őket, akkor megteszik a szükséges óvintézkedéseket, például a látogatási tilalom bevezetését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.