- hirdetés -

Orosházán is van olyan ingatlan, ahol homokzsákokkal védik a házat.

A napokban mi is sokat írtunk az egyre kritikusabbá váló belvízhelyzetről. Január 7-én elrendelték a koporsós temetés tilalmát a magas víz miatt. A gazdákat is sújtja a rendkívüli helyzet, a földeken áll a víz, óriási a kár, mely várhatóan a terményárakban is jelentkezik majd.

Elöntött kert Szentetornyán (Fotó: Melega Krisztián)

Orosháza az elmúlt időszakban már 1 millió forintot költött a belvíz elleni védekezésre. A legkritikusabb helyzet Szentetornyán és Gyökeresben alakult ki, rengeteg ház kertjében áll a víz, és mivel a város ezen részén még nem épült ki a szennyvízcsatorna hálózat, így a szikkasztók telítettsége is egyre nagyobb problémát okoz. A vízben süllyednek és repednek a házak, a tulajdonosok pedig lassan már csak a csodában bízhatnak.

A vízügyi szakemberek továbbra is felhívják a figyelmet, hogy minden lakó figyelje háza előtt a csatornát, tartsa tisztán az átereszeket, hiszen ezzel önmaga tulajdonát és utcáját is védi.

A napokban kint jártunk és forgattunk a két településrészen. Gyökeresben Árvai Lászlóné azt is megmutatta, hogy már homokzsákokkal védik a házat a víz ellen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cul3cRRaMfw&feature=player_embedded

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.