- hirdetés -

Márciusban Európa-bajnokság, szeptemberben vb vár az orosházi birkózóra, aki ismét harcba száll az olimpiai kvalifikációért.

– 2011-ben Törökországban rendezik meg a kvalifikációs világbajnokságot az olimpiára, ez lesz a legfontosabb megmérettetés. Itt szeretnék jó eredményt elérni – ezt nyilatkozta 2010 végén Kiss Gergely.

December 9-én Tatán húzták fel a birkózók olimpiai zászlaját, és egyúttal elindították a felkészülést Londonra – tudtuk meg az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökétől. Szél Attila elmondta, hogy Gergely a 2010-es év 52 hetéből 39 hetet edzőtáborokban töltött itthon és külföldön egyaránt, de amikor teheti, mindig ellátogat az orosházi edzésekre is az Október 6. utcai terembe. Márciusban már felnőtt Eb lesz Dortmundban, majd szeptemberben felnőtt vb Isztambulban, ahonnan az első öt helyezett kvalifikálja magát a londoni olimpiára.

Szél Attila úgy fogalmazott, remélik a felkészülése jól sikerül és sérülésmentes lesz.
– Bízom abban, hogy a pekingi olimpia előtti összefogást most is megtapasztalhatjuk majd, annak érdekében, hogy Gergelynek csak a felkészüléssel kelljen foglalkoznia. Azt gondolom, nem sokszor fordul elő, hogy egy város szülötte, aki jelenleg is Orosháza birkózó egyesületének igazolt sportolója, nemzeti válogatottként már másodjára szálljon harcba az olimpiai kvalifikációért – mondta a klub elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.