- hirdetés -

Január 29-én kezdődik a versenyszezon az orosházi birkózóknak. Az idei tervekről kérdeztük az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökét, Szél Attilát.

– Január 3-án már megkezdődött az idei alapozás rengeteg futással, lépcsőzéssel, egyéni és társas erősítéssel. A versenyszezon január 29-én indul a serdülő csapatbajnoksággal, majd jönnek minden hétvégén a különböző korosztályoknak az országos és területi versenyek.

Milyen tervek vannak 2011-re?

A birkózók már alapoznak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tavalyi év nagyon sikeres volt. 100 igazolt sportolónk a 35 hetes versenyszezon alatt 61 megmérettetésen vett részt. 104 arany, 97 ezüst és 120 bronzérmet szereztünk. Kránitz Adrián 6. lett a szingapúri Ifjúsági Olimpián, van 3 diákolimpiai bajnokunk és 15 magyar bajnokunk, Kiss Gergő olimpiai kerettag, Németh Éva, Antal Dániel, Kránitz Adrián, Szél Dávid a Heraklész Bajnokprogram tagjai. A 120 birkózó egyesületből a 3. helyen végeztünk az országos egyesületi rangsorban. Keményen dolgoztak versenyzők és edzők egyaránt. A tavalyi évben az edzéseken 17.622 kg-ot fogytak birkózóink, ami átlagosan 155 kg/fő, tehát a 30 kg-os versenyzőnk például egy év alatt ötször fogyott el. A 2010-es év eddigi legsikeresebb évünk volt. A tényeket viszont látni kell. Mi egy utánpótlás nevelő egyesület vagyunk, ami azzal jár, hogy sportolóink korosztályt váltanak, és súlycsoportot is általában évről-évre. Ezzel persze nem akarom előrevetíteni az idei évi gyengébb szereplést, mert mindent megteszünk, mint ahogy eddig is, annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ami a fő célunk, hogy hosszú távon országosan is meghatározó birkózóbázist hozzunk létre, az egyesület az első tíz hely valamelyikét foglalja majd el.

A Mr. Tus iskola is komoly bázist képvisel.

Igen, a Mr. Tus birkózóiskolán keresztül szeretnénk biztosítani nagyon sok vidéki gyermek válogatottba kerülését. Azt kell, hogy mondjam, az iskolákban nehéz a helyzet, mert a gyermekek egyre kisebb százalékban akarnak mozogni, és sajnos sokszor a felnőttek is tehetnek erről. A sportnak a tanulással párhuzamosan kellene működnie. Ezen is változtatni kell tehát, és miért ne mi kezdjük el itt, Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.