- hirdetés -

Ajándékozással egybekötött évzáró bulit tartott a Csemete- Nevelde Klub.

Rajkiné Hichsi Mária roma menedzser nemrégiben Írországban vállalt munkát. Az általa alapított klubot azonban nem hagyta magára. Távollétében segítői (Pántya Orsolya, Orbánné Kovács Ilona, Buza Ildikó) foglalkoznak a klub gyermekeivel. Rajkiné a két ünnep között hazautazott és családja mellett a „csemetéire” is időt fordított. Nagy volt az öröm, amikor újra viszontláthatták egymást.

A gyerekek örültek az ajándékoknak
(Fotó: klub)

Mindenkiből csak úgy áradt a szó, a gyerekek lelkesen mesélték Marikának mi minden történt velük, amióta nem látták egymást. A lelkesedésük pedig csak tovább fokozódott, amikor előkerültek az ajándékok. A GYIÖK és a gyulai Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából mintegy negyven gyermek kapott „cipősdoboz” ajándékot, tele sok-sok finomsággal, játékokkal, egyéb meglepetésekkel. Voltak gyerekek, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre-, mert időközben nevelőszülőkhöz kerültek- számukra is eljuttatják majd az ajándékokat.

Bár Rajkiné Hichsi Mária hamarosan visszautazik Írországba, a Csemete- Nevelde Klubban az élet nem áll meg. A segítők továbbra is megszervezik a gyerekek számára a foglalkozásokat és folytatódik a cigány néptáncoktatás is, melyen új koreográfiát tanulnak majd a roma és nem roma gyerekek. Mindezek megvalósítására nyertes pályázatból szeretnék biztosítani a forrást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.