- hirdetés -

Megjelent az Immanuel zenekar CD-je, akár az éjféli áhitat után megveheted. Az együttes vezetőjével, Körmöczi Zoltánnal beszélgettem.
Milyen igény hívta életre a CD-t?
Az Immanuel keresztény rockzenekar 2007 karácsonyán alakult meg, s úgy éreztük, itt az ideje egy olyan igényes kiadvány elkészítésének, amely saját dalaink mellett olyan közismert számok feldolgozását is tartalmazza, melyeket mások is szívesen hallgatnak. Bár nem ebből a szemszögből közelítettük meg a dolgot, de a környéken sok szolgálatunk volt az elmúlt 3 évben és sokszor kérdezték: nincs-e CD-lemezünk. Nem igazán hiánypótlás volt a célja, hiszen jelent meg műsoros DVD-nk a két előző karácsony szentesti áhitat programjával szintén saját kiadásban, ám ezek a kiadványok nem adtak átfogó képet a zenekar teljes profiljáról.
Mikor kezdődött, hogy zajlott a felvétel?

A felvételeket a zenekar próbatermében kezdtük, még tavasszal, aztán a nyáron kissé félbemaradtak a munkálatok nyaralás, családi programok és egyéb felkérések miatt, de a végső simítások elvégzésével sikerült még ez év végén pontot tenni a munka végére. Sok tanulsággal szolgáltak ezek a hónapok. Rájöttünk, hogy CD-felvételt készíteni nem könnyű dolog, aki csinált már az tudja, aki még nem, annak meg hiába is részletezném. A technikai háttér mellett azonban nagyon fontos a lelki tartalom. Én úgy gondolom, hogy ez a munka és az ezzel párhuzamosan adódó egyéb logisztikai dolgok pl. borító tervezés, nyomtatás jól összehozta a csapatot.
Milyen szerzemények vannak rajta?
A CD-n tíz dal található, amelyek közül nyolc saját szerzemény,  vagy részfeldolgozás. A saját szerzemények  közül öt az én nevem alatt fut, tettőt K. Tóth László, együttesünk szólógitárosa „követett el” és egy Vili Balázs munkája.
Hogy alakulnak a szövegek: közös munka, vagy az író egyedül dönt?
Nos, a szövegek általában saját kútfőből, bibliai ihletéssel jönnek létre és az írói magány érvényesül bennük. Nagyon mélyről jövő dolgok ezek, őszinte önvallomások s egy-egy gondolat kiteljesedése gyakran a szerző hitéről, belső identitásáról is árulkodik ahogy az pl. a Fohász, vagy a Széllel haladok című dalunknál is megjelenik.
Milyen a fogadtatás?
Erről egyelőre nincsenek információim, de tudomásom szerint a tiszteletpéldányok már eljutottak a kiemelt támogatókhoz, akik közül külön kiemelném az orosházi evangélikus egyházközséget és Deák László segítségét, aki nélkül ez a kezdeményezés nem jöhetett volna létre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.