- hirdetés -

Püski Gyöngyi a Czina Sándor tagintézmény nyolcadik osztályos tanulója. Különleges tehetség, amibe belefog, azt siker koronázza.

Püski Gyöngyi nagyon szorgalmas diák, kitartása példátlan. Versenyek sokaságán indult és ért el sikereket, szinte minden érdekli, de legjobban az angol nyelv. A kezdetekről és terveiről kérdeztük.

Honnan az angol nyelv iránti szereteted?

Püski Gyöngyi (Fotó: Rajki Judit)

Családomban hagyomány a magyar irodalom és nyelv szeretete. Ezért ötödikes koromban indultam a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesíró Versenyen, ahol a városi és megyei első helyezés után országos hatodik lettem. Ezután figyelt fel rám az angol tanárnőm és indított az országos TITOK angol nyelvi versenyen, ahol az ötödik osztályosok kategóriájában a nyolcadik helyen végeztem. Az eredményes szereplés után kedvet kaptam az angol nyelv gyakorlásához. Dalokon, filmeken keresztül csiszoltam angol tudásomat, és hatodikban is indultam az országos versenyen, ahol szintén nyolcadik lettem. Majd tovább gyarapítottam ismereteimet, így amikor hetedikes lettem, már sok versenyen indultam: a városi-területi angol szóbelin első lettem, a megyei angol szóbeli megmérettetésen második, a TELC megyei angol versenyen szintén második, a Táncsics gimnázium városi angol versenyén harmadik, a József Attila tagintézmény által rendezett területi írásbeli versenyen második, valamint a TITOK országos angol megmérettetésen negyedik helyezést értem el. A hetedik osztály elvégzése után a nyári szünetben sikeres alapfokú TELC komplex nyelvvizsgát tettem 94 százalékos teljesítménnyel.

Ebben a tanévben is indultál versenyeken?

Igen, a TELC megyei angol versenyen ötödik, a városi-területi szóbeli angol megmérettetésen első lettem. Jelenleg a Kutató gyerekek tudományos konferenciája (KGYTK) elnevezésű, felmenő rendszerű komplex tanulmányi verseny keretében egy dolgozat megírásán munkálkodom, melyet angolul fogok elkészíteni magyar tükörfordítással. Az iskolai angol szakkör lelkes tagja vagyok évek óta, s az idén bekapcsolódtam a Tell Me More nyelvi képzésbe.

Hogyan tovább?

Tanulmányaimat jövőre a Táncsics Mihály gimnázium speciális angol tagozatán szeretném folytatni. Szeretnék magasabb szintű nyelvvizsgát tenni angol nyelvből és egy másik nyelvet, a németet is jól megtanulni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.