- hirdetés -

Sikeres év áll városunk – létszámát tekintve – kisebbik karate egyesülete, az Orosházi Küzdősport Centrum Kyokushin Karate szakosztálya mögött. Erről, illetve a jövő esztendő feladatairól, terveiről beszélgettünk sensei Koltai Gáborral, a szakosztály vezetőjével.
– Jelenleg mintegy 25 tanítvánnyal dolgozunk együtt. Ez a szám szinte állandóan változik, hisz jönnek az újak és persze van lemorzsolódás is, az összetételt tekintve pedig, elértünk arra a szintre, hogy a 0. kyu-tól a 3.dan-ig szinte minden övfokozat megtalálható nálunk – kezdi az értékelést Koltai Gábor.
A 2010-es volt az eddigi legsikeresebb évük. Országos bajnokságokon vettek részt küzdelem és formagyakorlat kategóriában, ott voltak a nemzetközi junior bajnokságon Lengyelországban, a nyári Nyugat-Európai nemzetközi edzőtáborban, csakúgy, mint a belgrádi EB-n.

Arany Gabriella és Koltai Gábor
– Büszkén mondhatom, hogy ahol elindultak a versenyzőink, ott meg is állták a helyüket. Az öt országos verseny mindegyikéről hoztunk arany, ezüst és bronzérmeket. Wroclavban, a Junior Lengyel Nyílt bajnokságon Arany Gabriella a 2009-es ezüstérme után feljebb lépett és nyert, Belgrádban az EB-n pedig nagyon komoly erősségű mezőnyben másodikként zárt. Ennek az ezüstnek az értékét mutatja, hogy az EB-n két magyar lány kivételével csupa orosz versenyző jutott döntőbe. Számomra is fontos volt az idei év, hisz a tavalyi esztendő a versenyzés szempontjából majdnem teljesen kimaradt (sok versenyen bíráskodtam). Azt terveztem 2010-re, hogy sokat fogok versenyezni, de nem igazán jöttek össze a dolgok. Az első megmérettetésen jött egy kézsérülés, a második előtt pedig egy hétig injekciózni kellett a derekamat, hogy egyáltalán indulni tudjak. Itt egy buta hiba miatt a négy közé jutásért estem ki. A másik nagy célt viszont sikerült elérni. A 2007-es sikertelen övvizsga után ismét megpróbáltam megszerezni a 3. dan-t. Ez esetben szerencsére zavartalan volt a felkészülés, és a hollandiai nemzetközi edzőtáborban sikeresen küzdöttem végig a vizsgát – fogalmazott a szakember.
Ilyenkor, az újesztendő küszöbén persze nem csak vissza, hanem előre is tekintenek. Annál is inkább, mert a jövő évi versenynaptár már most kezd sűrűsödni. Január harmadik hetétől már ismét teljes intenzitással zajlanak az edzések, hisz februárban már Országos Bajnokságon vesznek részt, majd következik a KATA bajnokság. Novemberben, Japánban lesz a súlycsoport nélküli vb, emiatt rendhagyó módon márciusban kerül sor a súlycsoport nélküli EB-re, amely kvalifikációs verseny a világ. bajnokságra.
– Ha az egészségem engedi, itt mindenképp szeretnék indulni. Természetesen az eddig junior korú Arany Gabriella szintén meg szeretné mutatni a tudását Párizsban, ahol szerintem a dobogós helyezésre is komoly esélye van a felnőtt mezőnyben is. Ezután áprilisban, a magyar Össz- szövetségi Knock down Magyar Bajnokság lesz a következő feladat számunkra, ill a fiatalok részére szintén ebben az időben a Diákolimpia, melyen 2010-ben két bronzot szereztünk, aztán májusban, Padovában következhet a súlycsoportos női-férfi felnőtt EB – vázolta fel a tereket Koltai.
Az edző elmondta: részben a mérsékelt költségeknek köszönhetően, lassan, de biztosan „kinövik” a termüket, ahol eddig a kezdők együtt edzettek a haladókkal, de ha így gyarapszik a létszám, akkor ezt bármikor ketté tudják osztani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.