- hirdetés -

Februárban indította útjára az evangélikus gyülekezet Éléskamra akcióját, melynek célja, hogy segítse a nehéz helyzetbe kerülteket.
Orosházán is egyre nagyobb a szegénység. Deák László evangélikus lelkész látogatásai alkalmával megdöbbenve tapasztalta, hogy milyen nehéz helyzetben élnek családok. Különösen fájó, hogy olyanokról van szó, akik sokszor nem a saját hibájukból, felelőtlenségükből kerültek nehéz helyzetbe, hanem a gazdasági válság következményei miatt. Több család is van, akik 4 -5 gyermeket nevelnek és sokszor nincs mit enniük, nincs mivel fűteniük.

Élelem, ruha, bútor

Az evangélikus gyülekezet februárban indította útjára Éléskamra elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy segítsék a nehéz helyzetbe kerülteket. Az adományokat személyesen (lelkészi hivatal) vagy a templom kijáratánál lévő kosárba helyezve lehet eljuttatni. Nem múlik el vasárnap, hogy ne kerülne bele néhány konzerv, tej, vagy másfajta élelmiszer. Elsősorban tartós élelmiszert várnak, de aki ruhaneműt vagy esetleg bútort, játékokat szeretne eljuttatni, abban is segítenek.
Az adakozók a kezdeményezés elindítása után rögtön segítettek. Folyamatosan érkeznek a felajánlások. Volt olyan család, akinek a lakást teljesen bebútorozták a segítők jóvoltából. Szerveztek már ruhabörzét is, ahol többen újabbakra cserélhették elhasznált ruháikat. Egy bácsi nagy gondossággal készített csomagokkal – melyekbe dió került – segített. Akadt olyan is, aki élelmet nem tudott adni, de hozott karácsonyfadíszt, hogy a nehéz sorsú családok ünnepét legalább ezzel tegye meghittebbé.

Többen, mint gondolnánk

Az adományokat a lelkészi hivatal munkatársai osztják szét. Vannak, akik személyesen jönnek el, vannak, akiket felkeresnek, de állítanak össze csomagokat is, melyek az evangélikus iskolába kerülnek, ahol a pedagógusok segítenek, hogy eljussanak a rászorulókhoz. Egyre többen kerülnek nehéz helyzetben, de az akcióban résztvevők egyöntetű véleménye, hogy sokkal többen vannak, mint amennyiről tudnak. Sokan ugyanis szégyellik, hogy nehéz helyzetbe kerültek.
A felajánlásokért nagyon hálásak az emberek, az összefogás mindenképpen eléri célját. Örömteli, hogy az éléskamra sohasem üres, mindig akad jótevő, aki nem hagyja, hogy kiürüljön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.