- hirdetés -

A Kistérségi Gyermekjóléti Központ az elmúlt két évben mintegy 19 millió forintot költött a látókörébe tartozó gyermekek esélyegyenlőségének javítását segítő programok megvalósítására.
Egy uniós pályázat keretében a kistérség 9-18 éves korosztálya, mintegy 350 gyermek vett részt a programokon.
Ezeket a sokszínűség jellemezte: iskolarendszeren kívüli felzárkóztatás, szocializációt segítő foglalkozások, családi napok, játszóházak, buszos kirándulás szerepelt a palettán és a magatartási problémákkal küzdők számára konfliktuskezelési stratégiák tanítása is része volt a projektnek.
December 10-én, a záró eseményen az intézmény a kistérség 10 településéről látta vendégül partnereit, településvezetőket, és jelenlétükben adott számot a pályázat hozadékáról.
Januárban újabb projektre van kilátás, akkor derül ki ugyanis, hogy sikeresen szerepeltek-e egy hasonló pályázaton. Ha igen, újabb 40 millió forintot költhetnek preventív célú programok megvalósítására a gyermekjóléti szolgálatnál.

Az Orosházi Kistérség Gyermekjóléti Központ a TÁMOP5.2.5-08/1-2008-0321 pályázat keretében 2010. december 13. és 16. között karácsonyi játszóházat szervezett, 2010. december 19-én pedig színházi programot hoznak Orosházára. A Szegedi Nemzeti Színház előadásában Dickens: Karácsonyi ének című darabját tekinthetik meg a klienskörébe tartozó gyermekek. A programok való részvétel ingyenes, melyet a pályázati forrás tesz lehetővé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.