- hirdetés -

Saját készítésű dísztárgyak, közösségi élmény – ezt biztosította a családsegítő az ellátási területén élőknek az ünnep alkalmával. Alább az intézmény beszámolója.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata ellátási területén, három településen szervezett március végén, a húsvéti ünnepek alkalmából játszóházat a velük kapcsolatban álló családok gyermekei részére. Az intézmény számára fontos, hogy munkatársaik szabadidős programok alkalmával is találkozzanak velük. A kézműves foglalkozásokon mintegy 50 gyermek vett részt. A programokat az intézmény dolgozói, családsegítői vezették, akiknek már nagy tapasztalata van a foglalkozások, rendezvények lebonyolításában, vezetésében.

A játszóházak keretében a gyerekekhez közelálló, életkoruknak megfelelő húsvéti díszeket, dekorációs elemeket készítettek. Kipróbálhatták a tojásfestést, tojásdíszítést, gyöngyfűzést, papírhajtogatást, fakanálbáb készítést. A szükséges anyagokat az intézmény biztosította a résztvevők számára. Az elkészített tárgyakat magukkal vitték és felhasználhatták az otthonuk, szobájuk díszítéséhez vagy éppen megajándékozhatták vele hozzátartozóikat.

Az intézmény egyébként folyamatosan szervez programokat a kistérséghez tartozó településeken. Ilyen évente ismétlődő programok pl. a táboroztatás, játszóházak, kirándulások, kerékpártúrák, fürdőlátogatások, színházlátogatások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.