- hirdetés -

Lezárultak a versenyek 2010-re a birkózás területén. Az orosházi fiatalok kiváló eredményeket értek el idén is. Szél Attilát, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökét kértük egy összegzésre.
– Ott kezdeném, hogy 2009-ben egyesült a két orosházi klub, tehát az idei volt az első év, hogy együtt vettük fel a harcot az ország többi birkózó csapatával. Egy évvel ezelőtt úgy fogalmaztam, nehéz lesz túlszárnyalni a 2009-es eredményeket, most viszont azt mondhatom, sikerült. Január végén kezdtünk azzal, hogy serdülőcsapatunk bajnokságot nyert, ami Orosháza történetében korábban még nem fordult elő. Ezt szeptemberben megismételték a fiatalok kötöttfogásban is. Emellett számos első helyet szereztek birkózóink egyéniben az országos bajnokságokon.
Válogatott szereplés és ifjúsági olimpia is volt.

Kránitz Adrián mellett sok orosházi ért el kiváló eredményeket idén (Fotó: Melega Krisztián)
Igen. Januárban indult a felkészülés, nagy örömmel, nagy lelkesedéssel, az edzők nagy aktivitásával készültek a megmérettetésekre. Ennek meg is lett az eredménye, az országos rangsor elején vagyunk. Ebben az évben három válogatottunk volt, Kiss Gergő, Szél Dávid és Kránitz Adrián. Adrián kijutott a szingapúri ifjúsági olimpiára is, ahol Magyarországot összesen két birkózó képviselte.
Mindig következik ilyenkor a kérdés, mi lehet a siker titka?
A nagyon sok munka, de fontos, hogy nem a görcsös munka, hanem az együtt eltöltött közös percek a mellé tartozó munkával. Nagyon hálás vagyok sportolóinknak és persze a szülőknek, akik rendszeresen hozzák a gyerekeket, és köszönöm az edzőknek, akik az edzői munkán túlmenően szinte apaként viseltetnek a gyerekek iránt. Köszönjük az önkormányzatnak, mely országosan is kiemelkedően támogatja egyesületünket, és köszönöm a többi támogatónak is. Remélem 2011-ben is az egyesület mellé állnak.
A Spartacus december 17-én este tartja évzáró programját az Október 6. utcai teremben.

Ide kattintva olvashatod, mit írtunk az oroscafén a Spartacusról ebben az évben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.