- hirdetés -

Januártól költöznek a Diáktanyára és több pályázat pozitív elbírálásban részesült- mindez a legutóbbi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ülésén hangzott el.
Két, kábítószer-fogyasztás megelőzését szolgáló pályázaton is nyert egyenként félmillió forintot az Egységes Szociális Központ Családsegítő Szolgálata – derült ki a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén. Az egyik nyertes pályázatnak köszönhetően az iskolákban ifjúsági klubokat indítottak, a másik családterápiára irányul és januárban kezdődik el.
A Mi-Értünk Egyesület ismét sikeresen szerepelt Orosháza Város Általános Iskolájával együttműködve azon a pályázaton, melynek keretében a városi tagintézményekben a hetedikes diákokkal a szakemberek prevenciós órák keretében beszélgetnek  a drogozás következményeiről és a megelőzésről. A program a tanév végén Drog Alternatíva Nappal zárul.
Jelenleg a adatok feldolgozása zajlik annak az egészségmagatartással és szerhasználattal összefüggő kutatásnak, melyre egy korábbi pályázaton nyert forrást a KEF. A kutatási helyzetkép összeállítását a Mi-Értünk KontaktPont Orosháza végzi, több település középiskolájában, a 10. évfolyamosok körében. A cél, hogy bővebb információt kapjanak a szenvedélybetegségek megítéléséről.
Az ülésen kiderült, a Diáktanya műszaki átadása december 31-én lesz, a GYIÖK januártól kezdi el a beköltözést, így az élet fokozatosan visszatér a fiatalok körében népszerű közösségi helyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.