- hirdetés -

Ezzel a címmel tartottak egészségnevelési hónapot az Eötvös iskolában, mely a beérkezett beszámoló szerint sikeres volt.

A programsorozatban több, az egészség-, és környezeti nevelést érintő gondolat került előtérbe, ezáltal a felnövekvő nemzedéknek kívánt hasznos intelmeket adni az elkövetkező időszakra. Ennek a diákok Boros Béla a drogok veszélyeit bemutató karikatúra kiállítását láthatták, amelyet a megyei rendőrkapitányságtól kaptak meg erre az időszakra.

Elsősegély bemutatót is tartottak (Fotó: iskola)

A tanulók előadásokat hallhattak, s ezek egyikének keretében kérdéseket is tehettek fel Óvári Juditnak, az iskola védőnőjének az őket érintő egészségi és mentális problémákról. Antali Zoltán tánc- és illemtanár az illem kérdéseit, hogyanjait vitatta meg vidám, kellemes hangulatban. De nem maradtak el a „Vészhelyzet” szereplői sem. Mentős – tűzoltó – rendőr és mentőkutya izgalmas, érdekes és sok helyzetben vidám előadása okította a tanulókat a vészhelyzetben szükséges és elvárható tennivalókra. Rétes Edina a Hip-Hop Tánccsapat vezetője egy látványos, felszabadult, mindenkit megmozgató délutánt adott. A belső harmónia kezelését önismereti foglalkozásokon és a jóga legfontosabb elemein keresztül gyakorolhatták a nebulók.

Ezúttal sem feledkeztek meg a szülőkről, hiszen a velük történő együttműködéssel válik egésszé az iskola nevelő hatása. Így az érdeklődők részt vettek Pesics Zsuzsanna pszichológus – az iskola volt diákja – fórumán, mely sok hasznos információt nyújtott a jelenlévőknek.

A hónap eredményes megvalósításához hozzájárult az a pályázati támogatás, melyet a városi önkormányzattól nyertek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.