- hirdetés -

Teasuli, gyümölcssaláta készítés, mentősök interaktív előadása- csak néhány a Czina iskola egészséghónapja keretében tartott programok közül. A Czina Sándor iskolában minden év novemberében gazdag programok várják a gyerekeket, melyek az egészséges életmódról szólnak. Nem volt ez másképp idén sem. Hetente, tagozatonként különböző feladatok várták a gyerekeket. Elméleti vetélkedő, egészségnevelési totó, sportprogramok, az alsósoknak közös aerobic és játékos ügyességi csapatverseny, a felsősöknek döngető derbi és pontbazár.

Feladatok közben jól esik a délutáni tea (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ez utóbbi lényege, hogy a hónap folyamán véletlenszerűen, különböző mozgásos feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Minél több diák végezte el a feladatot egy-egy osztályban, annál több ponttal lettek gazdagabbak. Gyűjtőmunka is várta a gyerekeket, melyekből plakátok, ötletes képek készültek.

Népszerű volt a teasuli elnevezésű rendezvény. Kunstár Sándorné pedagógus elmondta, évekkel ezelőtt az egyik osztály indította útjára a kezdeményezést, mely annyira sikeressé vált, hogy az elmúlt tanévben iskola szintűvé nőtte ki magát.  Amíg a diákok egy része teázgatott, addig a többiek egy másik teremben gyümölcssalátát készítettek. Szintén népszerű volt a mentősök interaktív előadása, mely a balesetek és áramütések elkerüléséről szólt.

A rendezvénysorozat december 3-án zárult az eredményhirdetéssel és értékeléssel. Az egészségnevelési hónap programjait a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat támogatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.