- hirdetés -

A Vörösmarty Iskolában egészségnevelés jegyében tartottak játszóházat. A gyerekeket a résztvevő szülők, pedagógusok és szervezők változatos programokkal várták – derül ki az iskola beszámolójából.
A harmadik és negyedikes osztályoknak tornával indult a délután, majd előadással folytatódott, a legkisebbeknek Csordásné Szél Angelika védőnő a fogápolás fontosságáról beszélt. A Fognyűvő manócska meséje minden kisgyereket nagyon elgondolkodtatott. Megláthatták a kicsik, milyen következményekkel jár a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. A védőnő felhívta a figyelmet arra, hogyan tudjuk megőrizni testi és lelki egészségünket.
A kisdiákok ezen kívül különböző gyakorlati állomásokon vettek részt, ahol megcsillanthatták tudásukat keresztrejtvényekben, interaktív táblai Puzzle-ben, egészséges tesztben, egészséges menü készítésében, az évszaknak megfelelő öltözködésben, ki-ki a maga életkorának megfelelő játékban, melyet nagyon élveztek.
Végül Németh László tűzoltótiszt, Szilaj Izabella mentőtiszt és kutyájuk, Hektor látványos bemutatót tartottak a gyerekeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.