- hirdetés -

December 3-án néhányan már találkozhattak a Mikulással. Sőt, a szerencsés, és természetesen bizonyítottan jó magaviseletű óvodások már a csomagjaikat is megkaphatták tőle.
Az Innovatív Orosházi Kistérségért Közhasznú Egyesület (INOKE) óvodás Mikulás-napot szervezett pénteken a Justh Zsigmond gyermekkönyvtárban.
– Minden oviból öt-öt gyermeket hívtunk meg a rendezvényre, amit egyesületünk idén már harmadik alkalommal valósított meg – kezdte Szabó János elnök. Az óvodák szociális, rászorultsági alapon választották ki a gyerkőcöket.
– Olyan apróságokat hoztak magukkal az óvónénik, akiknek nem igazán van Mikulás-napjuk, vagyis a szülők nem tudnak nekik ajándékot vásárolni. Mi így próbálunk meg segíteni nekik abban, hogy számukra is öröm legyen ez az ünnep – tette hozzá.
A program bábelőadással kezdődött, a Mikulás vacsorája című darabot az egyesület tagjai írták, és adták elő. A jó hangulat megalapozása után megjött a várva várt vendég, a Mikulás is. Miután megbizonyosodott arról, hogy a teremben csak jó gyerekek vannak, kiosztotta ajándékait az apróságoknak. Volt szaloncukor és plüssállat, köztük maci, teknős és még majom is. Ezután a gyerekek versekkel, dalokkal köszönték meg a Télapó kedvességét.
A egyesület elnöke elmondta: közhasznú tevékenységeik között a Mikulás-nap mellett ott van a nemrégiben megrendezett Diabétesz-nap és a parlagfű irtás is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.