- hirdetés -

A Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokságon szépen szerepelt az Orosházi Toldi SE.
A Győr-Moson-Sopron megyei kisváros, Beled adott otthont az erőemelők ez évi utolsó megmérettetésének. A Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokság küzdelmein természetesen az Orosházi Toldi SE versenyzői is ott voltak. Igaz, nem teljes számban, mert a női csapat két versenyzője az M1-esen történt balesetek miatt lekéste a versenyt. A hölgyek közt 67,5 kg-ban Cseh Zita, 75 kg-ban Imre Daniella, 90 kg-ban Szabó Ágnes, +90 kg-ban Kovács Vivien képviselte városunkat.
Az egyesület elnöke, Musztafa Imre elmondta, Cseh Zita szépen versenyzett és 100 kg-os teljesítménnyel lett magyar bajnok. 15 éves korára elérte, hogy a riválisok sorra „menekülnek” el a súlycsoportjából. Az ugyancsak nagyon fiatal Imre Daniella 75 kg-os nyomással bronzérmes pozícióban zárt. Toronymagas esélyesként érkezett Beledre Szabó Ági és ennek megfelelően 147,5 kilóval meg is nyerte a versenyt. Kovács Vivinek 125 kg sikerült, ami a bronzéremhez volt elegendő. A hat helyett négyfős orosházi csapat harmadik helyet szerzett.
A férfi versenyben Zeitler Márton hírnevéhez méltóan, 170 kilóval, magabiztosan nyerte a 67,5 kilósok versenyét. 82,5 kg-ban Kovács Norbert 175 kilós eredménye az ötödik helyhez volt elegendő, míg a 100 kilósoknál Szöllősi Gábor 230 kg-al ezüstéremig jutott. 110 kilóban két versenyzőnk indult. Csipszer Péter 165 kg-al nyolcadik lett. Csalódást okozott viszont Csík Gábor, aki a szerdán többször megcsinált 270 kilójához képest a versenyen csak 230-ig jutott és ez a képességeihez és tudásához méltatlan 4. helyhez volt elég. 125 kilós versenyzőnk, Kovács Ferenc 265 kilós nyomása ezüstérmet ért, a férfi csapat ezzel együtt 4. helyen zárta az OB-t.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.