- hirdetés -

A városi nyugdíjas egyesület Töhötöm utcai székházában már nem aggódnak, ha jönnek a mínuszok: üzemel az új fűtésrendszer, amely révén sokkal takarékosabban fűthetnek ezen a télen.
Násztor Sándor, a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke örömmel mutatta meg a hő központot, amelynek köszönhetően mintegy 30 százalékkal kevesebb költség mellett, sokkal melegebb lesz a város mintegy 1500 idős embere számára, amikor a különböző klubok foglalkozásaira a nyugdíjasházba érkeznek. Megtudtuk, az utóbbi egy hónapban zajlottak a munkálatok a városfejlesztési osztály munkatárainak felügyelete mellett, helyi vállalkozók bevonásával.
Korábban az épülettől távol volt egy korszerűtlen kazán, amely nagyon sok hőveszteséggel üzemelt, az átalakítás során csöveket szereltek fel, és a kazánt is az épületben helyezték el. A város a költségvetésben foglaltak alapján vállalta, hogy az évek óta megfogalmazott igény szerint korszerűsíti a fűtést a nyugdíjas házban, mintegy 4 millió forintból.

Böde Sándor és dr. Násztor Sándor mutatja be az új kazánt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Dancsó József polgármester pénteken a különböző klubok és kisebb közösségek vezetőivel találkozott a Töhötöm utcán, ahol tulajdonképpen a jelképes átadás örömeiben is osztozott velük. Tájékoztatást adott továbbá aktuális kérdésekről, a kormány költségvetési koncepciójának ismert adatairól, az idősebb korosztályt érintő intézkedésekről is.
Ezt megelőzően kistérségi szintű egyeztetést tartottak a nyugdíjasok, ahol az év értékelése mellett a jövő tervei is elhangzottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.