- hirdetés -

Ez a címe annak a Tempus Közalapítvány által támogatott, és a Comenius program keretében megvalósuló Európai Uniós projektnek, melynek köszönhetően a Vörösmarty iskolából 10 fős delegáció utazhatott az észtországi Kiltsibe.
Az észt iskola különlegessége, hogy egy 1292-ben épült, gyönyörűen felújított kastélyban található.  Otthonról minden csoport – svéd, osztrák és magyar − meseillusztrációkat hozott magával, melyekből egy közös kiállítást rendeztek. Az ott eltöltött egy hét alatt megtervezték a projekt logóját, a projekttáskát, valamint kesztyűbábokat készítettek. A feladatokat csoportmunkában végezték, így jó alkalom nyílt a nyelvgyakorlásra, mivel a csoportokban minden nemzet képviseltette magát.

Az orosházi küldöttség (Fotó: iskola)
A diákokból és pedagógusokból álló delegáció számára kirándulást is szerveztek. Paidében időutazás keretében Észtország történelmével, mondavilágával ismerkedtek, majd Tallinban is eltöltöttek egy napot. Az óvárosban a Hanza-kereskedőházak építési módját, míg a kikötőben a hatalmas átkelőhajókat csodálhatták meg. Maga az utazás is rejtett némi izgalmat, hiszen volt, akinek ez volt az első repülőútja.
A Comenius program nemcsak más népek kultúrájának megismerésére ad alkalmat, de kiváló lehetőség a nyelvtanulási kedv felélesztésére, fokozására is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.