- hirdetés -

Vizsgálatok, előadások és bemutatók várták a vörösmartys diákokat az egészségdélután keretében.
Egészségdélután szerveztek november 19-én a Vörösmarty iskolában a felső tagozatosok számára. A diákokat gazdag program várta. Az 5-6. osztályosok vetélkedő keretében adhattak számot az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteikről. Egy másik helyszínen a védőnők vérnyomást mértek, valamint szem és színlátás vizsgálatot tartottak. Volt olyan diák, akinek javasolták az alaposabb szemészeti kivizsgálást. Szintén védőnő tartott előadást az egészséges táplálkozásról, az elhízás veszélyeiről. A dohányzás káros hatásairól filmvetítéssel egybekötött előadást hallgathattak meg.
A diákok a látássérült Hack Jánossal is beszélgethettek. A vak fiatalember különböző eszközöket is magával hozott, melyek a látássérült emberek mindennapjait segítik, és ott volt vakvezető kutyája, Bors is. Egy másik helyszínen mentősök tartottak előadást és bemutatót arról, mit kell a gyerekeknek tenniük vészhelyzet esetén. Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus pedig a konfliktushelyzetekről beszélgetett a diákokkal.
Jakóné Mihály Brigitta tagintézmény vezető elmondta, a diákok nagyon aktívak voltak, örömmel vettek részt a rendezvényen. A tapasztalatok azt mutatják ez a korosztály nagyon sok ismerettel rendelkezik az egészséges életmóddal kapcsolatban, sőt rájuk még lehet hatni. Az igazgató példát is említett: amikor az elhízásról szóló előadást hallgatták meg a diákok, a teremből kifelé menet többen magukhoz vettek 3-4 mandarint és rögtön megették.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.