- hirdetés -

A téligumi és a fagyálló beszerzése mellett a vezetési szokásokban is át kell állnunk a télre. Jöjjön néhány jótanács.
Az előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban téliesre fordul az időjárás. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért arra kéri az autósokat, hogy járművüket készítsék fel a téli időjárási viszonyok között való közlekedésre és mikor volán mögé ülnek, vegyék figyelembe a megváltozott út- és látási viszonyokat.

Havazás várható a hétvégén, figyeljünk egymásra.
A most még helyenként esőtől vizes aszfalt a hőmérséklet csökkenésével – főleg a hajnali órákban – jegessé, tehát sokkal csúszósabbá válhat. A korai sötétedés, és a reggeli ködös időszakok is nehezítik a közlekedést. Ilyenkor egy előzés vagy más manőver előtt a közeledő járművek távolságát és sebességét is nehezebb megbecsülni.
Nagyobb gondot kell fordítani a járművek fényszóróinak, lámpáinak tisztítására, és az ablaktörlő lapátok állapotát is tanácsos ellenőrizni. Ha már elhasználódtak, ki kell cserélni. Az ablakmosó tartályt pedig téli ablakmosó folyadékkal kell feltölteni. Aki eddig még nem tette meg, annak ajánlják, hogy szereltesse fel a téli abroncsokat kocsija kerekeire, hiszen a nyári köpenyek tapadási tulajdonságai a tartósan hideg időben csökkennek.
Nagyon fontos, hogy a közlekedők vezetési szokásaikban, vezetési stílusukban is alkalmazkodjanak az időjárás változásához. Legyenek óvatosabbak és kerüljék a hirtelen manővereket, irányváltoztatásokat. Tanácsos nagyobb követési távolságot is tartani, így elkerülhetőek a sérüléssel ugyan nem, de nagy kárral járó koccanásos balesetek.
Mindenkinek jó utat kíván a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.