- hirdetés -

Orosháza nagyobb szerephez juthat országos szinten.
A Visegrádon, november 19-én rendezett Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének közgyűlésén egyhangúlag elnöknek választották Orosháza polgármesterét, dr. Dancsó Józsefet.

Dancsó: "A város pozíciója erősebb lesz"
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– A szövetség feladata, hogy a nem megyei jogú városokat összefogja, érdekeit képviselje – mondta Dancsó, aki kiemelte: tegnap a parlament elfogadta a társadalmi párbeszédről szóló törvényt, melyben nevesítve lett ez a szervezet is, így most már a jogalkotási és egyeztetési folyamatba is beleszólásuk lehet.
– A kormányzattal tárgyalásokat folytatunk majd az önkormányzatiság finanszírozása és működése kapcsán. Emellett a szövetség tagjai közötti belső kohéziót is erősítjük, és a nemzetközi kapcsolatok bővítése is feladataink közé tartozik. Ez egy klasszikus érdekvédelmi szervezet és nagy megtiszteltetés Orosházának, hogy az elnöki posztot megkaptuk rajtam keresztül – fogalmazott a polgármester.
Elmondta, jelenleg 98 város tagja az önkormányzati szövetségnek, de ezt a létszámot bővíteni szeretnék, hisz minél több taggal rendelkeznek, annál nagyobb befolyásuk és súlyuk lehet a döntések előkészítésénél.
– Azzal, hogy elnöke lettem ennek a szövetségnek, Orosháza sokkal nagyobb szerephez juthat, hiszen mint orosházi polgármestert hívnak majd eseményekre, rendezvényekre. És nem utolsó sorban azokon az egyeztetéseken, amelyet a kormánnyal vagy más szervezetekkel kell lefolytatni, rajtam keresztül Orosháza is meg fog jelenni. Ez pedig sok tekintetben erősíteni fogja súlyunkat, lehetőségeinket – zárta gondolatait a város első embere.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.