- hirdetés -

Spanyol partneriskolában szereztek tapasztalatokat a József Attila iskola pedagógusai. Az alábbi beszámolót kaptuk az intézményből.
A Tempus Közalapítvány által kezelt Comenius iskolai együttműködések program lelkes résztvevője immár harmadik alkalommal a József Attila Székhelyintézmény. Az együttműködés most egy nyolc nemzetből álló projektben valósul meg, melynek címe „Mit látsz az ablakodból?”. A spanyol partneriskola közelmúltban tartott projekttalálkozóján az iskola négy pedagógusa vett részt, szakmai betekintés nyerve a spanyol iskolarendszer működésébe.
Megnézték az iskolások táncos-zenés műsorát, amin még tipikus flamenco táncot is jártak a tanulók. Lehetőségük nyílt egymás kultúráinak átadására, aminek köszönhetően a gyerekek ismeretei bővültek, nyitottabbá váltak más nemzetek sokszínűsége felé. A spanyol tanulók megismerkedtek a magyar néptánc alaplépéseivel, népdalokkal és a magyar nemzet zászlajával egy foglakozás során. Iskolánk tanulói által készített kézműves termékek is gazdára találtak.

Spanyol gyerekek magyar zászlóval (Fotó: József Attila iskola)
A program izgalmas és életközeli betekintést nyújtott, igazi szakmai feltöltődés volt a résztvevők számára. Az iskolai programok mellett lehetőség nyílt Andalúzia látnivalóinak felfedezésére. A kiutazók jártak Madridban és Sevillaban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.