- hirdetés -

Az általános iskolások a középiskola világával ismerkedtek.
A József Attila iskolából, Víghné Pintér Lilla igazgatótól kaptuk az alábbi beszámolót.
Október 28-án ismét lehetőségük nyílt iskolánk hetedikes és nyolcadikos diákjainak, hogy Szabadkígyósra látogassanak, a Harruckern János Középiskola és Szakképző Iskolába. A gyerekek nem csak a verőfényes napsütésnek örülhettek, hanem a sok-sok hasznos és kézzelfogható ismeretnek, amivel pályaválasztásukat segítik.
Hiszen egészen más dolog meghallgatni egy tájékoztatót, mint jelen lenni, amikor a pék tanulók dagasztják vagy sütik a kenyeret. Két pedagógus kíséretében érkeztek tanulóink a kastélyba, mely régi szép stílusával megkapó, kivételes helyszíne az oktatásnak. A gyerekek ámulva nézték a csempekályhás kollégiumi szobákat, az eredeti, ódon bútorokat, polcokat és parkettát a könyvtárban. Sok szakmát mutattak be a középiskolások, ezzel könnyítve a gyerekek választását, hiszen sokan nem döntötték még el, mit szeretnének dolgozni felnőttként.
A cukrászoknál a csokivárba és cukorkupolába nem kóstolhattak bele, de ők is tevékenykedhettek. Nagyon tetszett tanulóinknak, hogy a mézes süteményeket saját kezűleg díszíthették ki cukormázzal, megtapasztalhatták, mennyire ügyes a kezük az ilyen finom mozdulatokhoz. Betekinthettek minden munkafolyamatba, megnézhették a hatalmas gépeket. Zárásként nagy sétát tettek a gyönyörű kastélykertben és a toronyból lefényképezhették a környéket. A gyerekek örültek, hogy ilyen szép környezetben tölthették a délelőttöt, s emellett talán már biztosabban tudnak jövőjükkel kapcsolatban is dönteni, hiszen kreatív és szép szakmákat ismerhettek meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.