- hirdetés -

Ismét nyílt napot tartott november 9-én délelőtt a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium. A nyolcadikosok pályaválasztását igyekeznek megkönnyíteni a tanulható szakmák bemutatásával.

A nyílt napok minden esztendőben kiemelt jelentőségű események az intézmény életében. Ilyenkor a beiskolázási időszakban várják a nyolcadikos általános iskolás diákokat, akik a szakképzésben képzelik el a jövőjüket, hisz fontos, hogy a lehető legtöbb információ birtokában hozhassák meg döntésüket – mondta el Lenkei Diána igazgatóhelyettes.

A készenléti rendőrség fegyvereivel is megismerkedhettek az érdeklődők (Fotó: Nagy Kristóf)

– A nyílt napokon a szakmáinkat népszerűsítjük és alkalmat teremtünk az általános iskolás diákoknak, hogy bejárják az iskolát és egy kicsit kipróbálhassák a szakmákat. Így talán egyszerűbb számukra és szüleik számára a döntés – magyarázta az igazgató helyettes.

Mint az intézmény nevéből is kiderül, a Kossuth-ban három képzési forma működik. A technikumi képzés öt éves. Itt szépészet, a szociális ágazat, gépészet, a turizmus-vendéglátás és az informatika kapott helyet különböző szakmákkal. Vannak hároméves képzések. Itt szintén megjelenik a turizmus és a vendéglátás, a gépészet, faipar, építőipar, kereskedelem és a szociális ágazat.

Rendkívül népszerű az iskola informatikai képzése is (Fotó: Nagy Kristóf)

Mint Lenkei Diánától megtudtuk, a Kossuth iskola igen népszerű a pályaválasztó diákok körében. Ezen belül vannak szakmák, melyekre igen sokan jelentkeznek. Ilyen a Turizmus vendéglátáson belül a szakács szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus, illetve szakács és pincér szakmáikra jelentkeznek, de ezek mellett népszerű a rendészeti és a szoftver fejlesztő képzés, melyek iránt szintén nagy az érdeklődés.

A nyílt napokon találkozhatnak a diákok az iskola tanulóinak sportban és szakmai versenyeken elért sikereivel is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.