- hirdetés -

Sok kicsi sokra megy. Ezt bizonyította a szombati segélykoncert végeredménye.
Mintegy 75 ezer forint gyűlt össze szombaton, a művelődési házban szervezett jótékonysági koncerten. Sok ötszázast, kevesebb ezrest, még kevesebb kétezrest és egy 5 euróst dobtak bele a megjelentek a Vöröskereszt által kihelyezett urnákba.
A szervezők a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjtöttek ezen a napon. Délután 2-től éjjel 11-ig várták a programok az érdeklődőket, az adakozókat. Leszkó Pál, a segélykoncert ötletadója elmondta, valójában egy civil kezdeményezésről van szó. Ő maga azért döntött emellett a forma mellett, mert reméli, hogy így talán hatékonyabban tud segíteni, mint magánemberként.

Kontor Tamás is fellépett a segélykoncerten (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A rendezvényen Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetének vezetője is jelen volt, hiszen ők bonyolították le az adományok gyűjtését, és ők szervezik majd meg annak továbbjuttatását is. Tóthné elmondta, nagyon örültek a kezdeményezéshez és annak is, hogy csatlakozhattak hozzá. Nagyszerű dolognak tartja, hogy ilyen sok segítőkész ember fogott össze városunkban a károsultakért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.