- hirdetés -

Orosháza után Aradon mutatták be a Jelen Orosházi Almanach 2009. című kötetet.
Az orosházi bemutató után az aradi Jelen Házban, a kötetben való jóízű barangoláson Orosházához valamilyen módon kötődő alkotók verseivel, novelláival és elemzéseivel ismerkedhettünk meg. A Kulturális Kapcsolatok Egyesületének kiadványában orosházi jelenkori írókon, gondolkodókon kívül három aradi költő, Böszörményi Zoltán, Karádi Márton és Gömöri György írásait is megtalálhatjuk.
Bognár Levente, Arad város alpolgármestere megnyitó beszédében elmondta, a határ mentén a szellemiség, a nyelv összeköti Orosházát és Aradot és nagyon jó dolog, hogy ilyen alkalmakkor együtt gondolkodhatunk, valamint ilyen rendezvényekre sor kerülhet.

Részleteket is felolvastak az aradi bemutatón (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Orosháza polgármestere, dr. Dancsó József köszöntő beszéde és a könyv szerkesztője, Sass Ervin gondolatai után Birki Erika előadásában hallhattunk részleteket abból a kötetből, amely különleges összekötő kapocs a két város, a két ország között.
A jövőre nézve a további közös tervekről, elképzelésekről Gonda Géza, a Kulturális Kapcsolatok Egyesülete elnöke elmondta, szeretnék, ha megjelenne a Jelen 2010-es száma, amely újból felölelné azon jelenkori írók, gondolkodók műveit, akik szeretnék tartalommal megtölteni a művészetek útját, azt az utat, ami Arad és Orosháza között kialakult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.