- hirdetés -

Dr. Dancsó Józsefet választották meg elnöknek a kistérségi társulási tanács tagjai pénteken.
Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása alakuló ülésén 10 kistérségi település – október 3-án megválasztott – vezetői vettek részt, valamint az Ipartestület elnöke (a kistérségi társulás volt elnöke) Németh Béla.
A társulási tanácsban a települések polgármesterei ülnek:
Dr. Dancsó József Orosháza polgármestere, a társulás elnöke.
Barna Jánosné Békéssámson polgármestere,
Oláh Kálmán Csanádapáca polgármestere,
Szilágyi Menyhért Csorvás polgármestere
Dr. Prozlik László Gádoros polgármestere,
Lengyel Zsolt András Gerendás polgármestere,
Ramasz Imre Kardoskút polgármestere,
Nyemcsok János Nagyszénás polgármestere,
Dr. Baranyi István Pusztaföldvár polgármestere,
Dr. Garay Rita Tótkomlós polgármestere.
Valamennyi polgármester Dancsó Józsefre voksolt, és szintén 100 százalékos támogatással töltheti be dr. Baranyi István és dr. Prozlik László az elnökhelyettesei posztot. A pénzügyi bizottság elnöke Nyemcsok János lett, tagja Dr. Garay Rita, külsős tag Fekécs Levente.

Szavaznak a kistérségi polgármesterek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az ülés után a frissen megválasztott elnököt kérdeztük, aki megtiszteltetésként élte meg a polgármesterek döntését.
– Megválasztásom a város számára is megtiszteltetés, hiszen Orosháza viheti tovább a társulás elnöki feladatait. Ez nagy felelősség számomra, igyekszem az elvárásoknak megfelelni. A társulás több feladatot is ellát, a gazdaságfejlesztés mellett foglalkozunk például a települések összeköttetésével, az utakkal kapcsolatos feladatokkal. Tovább kell vinni azokat, amiket az elmúlt években elkezdtek, és arra is fel kell készülni, hogy átalakul a kistérségek működése, az új közigazgatási elvárások adott esetben új feladatokat szabhatnak meg, vagy épp régieket vehetnek el. A következő hónapokban lényegi változások nem lesznek, mert a kialakuló új közigazgatási rendszerben kell megtalálnunk a települések és a kistérségek helyét.
Az anyagi helyzetre is rákérdeztünk, erről az elnök elmondta, a kistérség kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott, bár nem túl nagy mérlegösszeggel. Összesen 147 millió forint folyt keresztül a társuláson. A kiadások és a bevételek gyakorlatilag fedték egymást, hitelfelvételre nem volt szükség, ezt a kiegyensúlyozott gazdálkodást szeretné fenntartani Dancsó József. Az elnök a lehetőségek tükrében a források kiterjesztését is fontosnak tartja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.