- hirdetés -

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás program folyamatosan és jól működik a városban. Orosházán most nyolc ilyen készülék vár gazdára, amelyek életet is mentettek már.

Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulás jelenleg 360 készüléket üzemeltet, tíz településen a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás programban. Városunkban, 2015 decemberben a meglévő 52 mellé, a város saját forrásból további 54 új készüléket vásárolt több mint négymillió forint értékben, és átadta a társulásnak üzemeltetésre.

Fejes Róbertnétől, a társulás elnökétől megtudtuk, a rendszer folyamatosan és jól működik. Orosházán jelenleg nyolc darab készülék van, melyekre várják a jelentkezőket.
– Nagyon pozitívak a visszajelzések, sőt életet is mentett már a rendszer. Országosan meghatározott, hogy területenként mennyi készülék vehető igénybe. Társulásunk jelenleg az előírásoknak megfelelően maximális kapacitással működteti a készülékeket – ismertette a társulás újból megválasztott elnöke.

Kétszer is megmentette az életét

A hetvenhét éves Ángyán Attiláné otthonában mesélte, hogy 2006-ban ér- és szívproblémái miatt kórházba került, akkor orvosa tanácsára vette igénybe ezt az ingyenes szolgáltatást. Azóta több infarktusa is volt, szerencséjére a nyakában volt a kis eszköz, amelynek köszönhetően ma is itt lehet köztünk.

Ángyán Attiláné (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Attól függetlenül, hogy ennyi idősen orvoshoz járunk, gyógyszereket szedünk nem jelenti azt, hogy be kell gubóznunk. Aktív életet élek, állataim vannak, néha még fát is vágok. Ez a rendszer plusz biztonságot ad a mindennapokhoz – sorolta mosolyogva a korábban főnővérként dolgozó asszony.

Arról is beszélt, hogy rendkívül egyszerűen működtethető rendszerről van szó. A nyakában hord egy kis készüléket, rajta egy piros gombbal, amit baj esetén megnyomva perceken belül érkezik a segítség.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Minden velem egykorúnak ajánlom, hiszen ingyen van és életet ment – hangsúlyozta.

Az igény jelezhető a Polgármesteri Hivatal második emeletén, a társulás irodájában, ügyfélfogadási időben. Az ingyenes szociális szolgáltatásra minden 65 évnél idősebb, szociálisan rászoruló lakos jogosult.

Ápolót keresnek

Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása szociális gondozó és ápoló keres, vagy ápolói végzettséggel rendelkező munkatársat jelzőrendszeres gondozói munkakörbe. Érdeklődni: Fazekasné Nagy Éva kistérségi referensnél a 06 68/514-278 – as telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.