- hirdetés -

Sokan és sokat suttognak erőemelőink nagyszerű eredményei hallatán a doppingról. Szerintük tisztán nem lehet ilyen fantasztikusan szerepelni.
Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetője megosztott velünk néhány ezzel kapcsolatos adatot és információt.

Az orosháziak tiszták (illusztráció)
– Rendkívül nagy terheket ró az egyesületre ez a probléma. Mi ugyan tiszták vagyunk,de a VADA ettől eltekintve állandóan ellenőriz bennünket. Köppingben, Killenben, Pozsonyban, Plzenben és a Gyopáros-kupán is benne voltak a versenyzőim a szórásban, sőt augusztus – szeptember folyamán 6 alkalommal edzésen is meglátogattak minket. Ez nem jelentene gondot, sőt örülnénk is neki, hisz a sport tisztasága fontos kérdés, csak sajna minden vizsgálat sokba kerül. Ez évben, a mai napig 7700 eurót (több mint kétmillió forint) fizettünk ki erre – mondta Musztafa, aki kiemelte, hogy ez az egyesület költségvetésének mintegy 60 százaléka.
– Némelyik versenyre azért nem tudunk eljutni, mert a doppingvizsgálatok és a nevezések díja elviszi a pénzünk nagyobbik részét. Ráadásul az elmúlt kormányzati időszakban megszüntették a Sportkórházat, és vele együtt a doppinglabort is. Bécsben, vagy Prágában tudják a mintákat elemezni és ettől még drágább. A szövetség sem vállalhatja át a költségeket, mert a sportolók dopping mentes felkészülése és versenyzése az egyesület felelőssége . Ez a helyzet. Mi továbbra is tesszük a dolgunkat, dopping nélkül edzünk és igyekszünk az eddigi jó szereplést folytatni – mondta a mesteredző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.