- hirdetés -

A Márton napi ludasságokon lép fel az ExperiDance társulata Orosházán. Egy jó válasz egy jegyet ér. (LEJÁRT JÁTÉK)
Orosházán november 12-én 19 órától kezdődik a Revans – táncmű két felvonásban, melyet a jubileumi, 10 éves ExperiDance Tánckar mutat be.

Ludas Matyi táncban

A csapat nyolc hónapi megfeszített munkával színpadra állította Ludas Matyi történetét áthelyezve azt a jelenkorba egy eddig nem látott, a műfaji kategóriához és az oly népszerű ExperiDance stílushoz méltó változatban.

Szinte minden nép, nemzet történetében, meséiben felbukkan egy olyan alak, aki bár nem rendelkezik a hatalom hagyományos eszközeivel, mégis felülkerekedik a nála sokkal erősebb és gazdagabb urakon. Harun al Rasid-tól – Robin Hood-ig minden ilyen hős birtokában van azoknak az erényeknek, amelyek kiemelik őt a többiek közül, és lehetővé teszik, hogy bosszút álljon a szegényeket és elnyomottakat ért minden sérelemért. Fő fegyverük borotvaéles eszük, játékra, nevetésre mindig kész lelkük és nem utolsósorban ravaszságuk, mellyel minden helyzetet képesek a javukra fordítani.
Történetünk főhőse, Matyi is rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, bár nem ébred tudatára, amíg nem éri őt olyan sérelem, amelyet már nem lehet szó nélkül hagyni. Egy vidám, a szegénység ellenére gondtalan élet, amelyben a legfontosabb szerepet a barátok, a mulatság, a természet és az állatok jelentik, egy csapásra megváltozik, amikor a hatalom gonosz képviselője megfosztja őt egyetlen kincsétől, társától, barátjától, a kislibától. Az igazságtalan, testi-lelki megaláztatás hatására feltámad Matyiban a tűz, és háromszorosan torolja meg sérelmeit, kihasználva a mindenkori hatalmasok szűklátókörűségét, ostobaságát és nagyravágyását. Az őt bántalmazók megleckéztetésének azonban véget vet, mielőtt eluralkodna rajta a bosszúvágy, mivel alapvetően vidám és játékos természete nem tűri a túlkapásokat, és így figyelmeztet minket is arra, hogy bár a minket ért sérelmeket megtorolhatjuk, nem szabad engednünk, hogy eluralkodjon rajtunk a harag és a gyűlölet – így maradhatunk különbek azoknál, akik ellen harcolunk, – így maradhatunk emberek. Matyi küzdelme, a játékosság és a humor eszközeivel mutatja meg, mire képes egy kisember a nagyok ellen.
httpv://www.youtube.com/watch?v=rc8I-OA78Cs
A Petőfi Művelődési Központ és az OrosCafé.hu közös játékán összesen 6 db jegyet sorsolunk ki. Három héten keresztül 1 kérdésre várjuk a helyes választ, hetente két szerencsés nyer 1-1 belépőt. Íme az első kérdés.
Hány éves jubileumát ünnepli az ExperiDance Tánckara?
A – 5
B – 10
C – 15
A helyes választ a jatek@oroscafe.hu címre küld október 28-a, csütörtök 17 óráig, utána sorsolunk. Az email tárgya legyen: Revans. Ne feledd megadni a neved, telefonszámod és persze a helyes válasz betűjelét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.