- hirdetés -

Japán nyelvű vezényszavaktól, gyerekzsivajtól, szurkolástól volt hangos az Eötvös csarnok október 16-án, szombaton. Karate verseny volt, mégpedig nem is akármilyen.
A Hungária Open Nemzetközi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Junior Kyokushin versenyre 15 település küldte el ifjú harcosait. A 158 résztvevő, hét korcsoport különböző súlycsoportjaiba osztva vágott neki a megmérettetésnek. Három tatami állt az 5 – 18 éves karatékái rendelkezésére és komoly szaktekintélyeket köszönthettünk a versenybírók közt.

Ifj Zsiga Zsolt meccsel (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina
Megtisztelte az orosházi versenyt jelenlétével – más mesterek mellett – a kyokushin egyik magyarországi alapítója, hanshi Adámy István is.
– Bár sosai Oyama halála után sok szervezetre szakadt a kyokushin, most újra a közeledés jellemző a sportágra. Erre jó példa volt a nem is oly rég, Budapesten rendezett világbajnokság, ahol a nagy világszervezetek szinte kivétel nélkül képviseltették magukat, de jó példa ez az orosházi verseny is, hisz ide is több szervezetből érkeztek a fiatalok. Jó küzdelmeket láthatunk a gyerekektől, a verseny rendezése, szervezettsége pedig példaértékű – mondta Adámy István.
A versenyzők életkoruknak megfelelő felkészültséggel, de kivétel nélkül elszántan léptek tatamira. A küzdelmek végén aztán a kicsiknél még itt-ott eltört a mécses, a nagyobbaknál pedig egy lehorgasztott fej, vagy egy magasba lendített ököl jelezte a meccs kimenetelét. Láttunk egészen magas színvonalú mérkőzéseket is. Egyebek mellett elég, ha csak Európa-bajnokunk, Ifj. Zsiga Zsolt találkozóit említem, amelyek közül egyiknél sem volt szükség hosszabbításra.
Jó hangulatú verseny volt, amely a szlovákiai karatésok révén vált nemzetközivé. Reméljük, hogy a szervezők szándéka szerint idővel ez a rendezvény is komoly, Európai szintű, nagy versennyé növi ki magát.
httpv://www.youtube.com/watch?v=JDksv423W74&feature=player_embedded

Az orosháziak eredményei:

Fiúk:
Gyerek II.
Könnyű: 3.Sidiros Stavros
Közép: 3. Takács Tamás és Tóth Csaba
Gyerek III.
Közép: 2.Pónya Roland, 3.Szabó Gábor
Nehéz: 3. Mellis Csaba
Serdülő:
Könnyű:1.Valaczkai Tamás, 3.Tóth Gergő
Nehéz: 3.Wágner Márk
Ifjúsági
Könnyű: 3. Szelezsán Ádám
Junior
Könnyű: 1. Zsiga Zsolt, 2. Pajtás Dániel, 3. Varga Dániel
Nehéz: 1. Tobak Bence
Lányok:
Gyerek I. – Nehéz: 2. Wágner Leila
Gyerek II. 2. Bokrát Viktória
Gyerek III. 2. Berei Krisztina
Junior: 1. Szilágyi Annamária
A Verseny legtechnikásabb versenyzője: – Zsiga Zsolt (Orosháza)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.